Info

BiH povezanost s evropskim energetskim tokovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko podržao je rad “Elektroprenosa BiH”, ukazavši da planove investiranja te kompanije za prenos električne energije podržava i Evropska unija (EU) za koju je veoma važno da i BiH bude povezana s evropskim energetskim tokovima.

Inzko je ukazao i na značaj regionalnog energetskog povezivanja, te podsjetio da će EU investirati 64 miliona eura u tu energetsku mrežu.

Visoki predstavnik je podsjetio na probleme koje je ranija imala ova firma, kada je i sam morao intervenirati produživši mandat jednom od ranijih direktora, dok je danas “Elektroprenos BiH”, nakon dogovora predstavnika kapitala, entitetskih premijera, jedna od najuspješnijih firmi u BiH.

“Ovo je dobar primjer uspješnog upravljanja”, rekao je Inzko nakon razgovora s direktorom “Elekroprenosa BiH” Matom Žarićem, podsjetivši da ima oko 300 miliona KM za investicije u mrežu “Elektroprenosa BiH”.

I Žarić je rekao da je razgovarano o tehničkim pitanjima funkcionisanja “Elektroprenosa BiH”, ističući da planovi koje su postavili odvijaju se predviđenim tokom.

Visokog predstavnika je, kako je naveo, upoznao i o određenim problemima koje ima ova kompanija u poslovanju.

“Imamo problema s Zakonom o javnim nabavkama, odnosno provođenjem procedure izora dobavljača za isporuku i radove, što predstavlja problem kako bi ih uveli u poslove i krenuli s realizacijom zacrtanih planova”, rekao je Žarić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno