Naše

BiH pobijedila Rusiju u kvalifikacijama za EP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH pobijedila Rusiju u kvalifikacijama za EP – BiH pobijedila Rusiju u kvalifikacijama za EP, i još čudnije na gostujućem terenu, i nevjerovatno-igrajuči u zadnjim minutama i protiv sudija.

Primjer reprezentacije koju se ostavilo na miru da razumski i stručno razmisli o pristupu treningu, uatkmici, pojačanju tima. Niko u njihovo ime nije obečavao-čitaj lagao narod BiH. Na njih nisu imali utjecaja nedodirljivi predsjednici saveza, obojeni delegati, sudije-ucjenjivači, kontrolori suđenja u penzionerskom dobu koji spavaju na utakmici čiji tok prate.

Nogometna reprezentacija je najočitiji primjer gore navedene rabote, kada su stalno podgrijavana očekivanja definitivno pala u vodu poslije sramnih igara mačke i miša s „velesilama“ Finskom i Armenijom. Prosječan građanin bi na mjestu predsjednika, selektora i ostalih „koji zanose na krivini“ davno posramljen nestao sa sportske scene BiH.

Zenica je identičan primjer. Dolaze „slavni“ nogometni treneri kojima ne treba niko, toliko su sposobni pa su i kondicijski treneri, psiholozi, menadžeri i sve što treba „na putu uspjeha“ koji obično potraje nekoliko traljavih utakmica. Podgrijavanju bolesne atmosfere doprinose i mediji koji odjednom nekoga ni krivog ni dužnog proglase perspektivnim (igra mu rođak), a on u svih 5 utakmica bude kanta za nabijanje.

Više je nego očito da u ovakvoj postavci nismo u stanju ništa napraviti na reprezentativnom nivou. Reprezentacije su neuigrane da boli. Pojedinačno puno sposobniji igrači gube se po terenu, timski djelujuči kao da se nikada nisu vidjeli. U mnogim sportovima daleko bolji dojam ostavila bi reprezentacija sastavljena od igrača iz domačeg prvenstva koji bi više i kvalitetnije trenirajuči našli svoje mjesto u igri koju nalaže trener. Imamo mi i dovoljno mladih i stručnih, ali bez šanse da to pokažu. Naša šansa je sportovima koji zahtijevaju daleko manje sredstava-npr. ženska košarka, o koju se i ovaj grad ogriješio. Neke od igračica iz gore pomenute reprezentacije BiH iigrale su i za KŽK Čelik. Sramno je kako je toliko perspektivna ekipa u gradu ostavljena iza onih koji misle da su svjetski kvalitet ako pobijede nekoga iz mjesta sa 4000 stanovnika.

Resetujmo sistem, dajmo šansu i vrijeme mladim i sposobnim, koji ne obavljaju 6 funkcija (nijednu kako treba), nisu ničiji i znaju svoje mjesto u društvu i sportu. Da se ne zanosimo, večeras nam Italija poklanja bod, iz samilosti.

Nijaz



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno