Biznis

BiH od susjeda uvozi mašine, šećer, žitarice i namještaj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH od susjeda uvozi mašine, šećer, žitarice i namještaj – Među zemljama iz kojih je Bosna i Hercegovina najviše uvozila u 2019. godini nalaze se zemlje regiona, odnosno Hrvatska i Srbija.

Iz Hrvatske BiH je uvezla robe u vrijednosti 3.518.230.616 KM, dok je uvoz iz Srbije iznosio 2.784.912.679 KM.

Među top pet zemalja iz kojih je BiH najviše uvozila u 2019. godini nalazi se i Slovenija, Njemačka i Italija.

Kada je upitanju izvoz prema podacima Vanjskotrgovinske komore i dalje prenjači Njemačka, potom slijede Hrvatska u koju smo izvezli robu u vrijednosti 1.452.695.892 KM, te Srbija sa 1.393.285.005 KM izvoza.

U Srbiju smo najviše izvozili: mineralna goriva, mineralna ulja, gvožde, drvo i proizvode od drveta, drveni ugljen, proizvode od gvožda i čelika, kotlove, mašine, mlijeko i proizvode od mlijeka, papir i karton, namještaj, posteljinu…

Iz Srbije smo uvozili: mineralna goriva, mineralna ulja, nuklearne reaktore, kotlove, mašine, plastične mase i proizvodi od plastičnih masa,  vozila, pića, električne mašine i oprema,  masnoće i ulja životinjskog i biljnog porijekla, proizvode na bazi žitarica, brašna, skroba i žitarice.

U Hrvatsku u 2019. godini izvozili smo: mineralna goriva, mineralna ulja, aluminij i proizvodi od aluminija, drvo i proizvodi od drveta, drveni ugljen, proizvodi od gvožda i čelika, namještaj, posteljina, madraci, odjeca, obuća, električne mašine, papir i karton….

Iz Hrvatske smo uvozili: mineralna goriva, mineralna ulja, nuklearne reaktore, kotlove, električne mašine, kakao, plastične mase, vozila, drvo i proizvode od drveta, drveni ugljen, šećer i proizvodi od šećera.

E. Ko.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno