Info

BiH: Od ponedjeljka oblačno sa kišom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni, a dnevna temperatura zraka iznosiće od 22 do 28 stepeni Celzijusa, prenosi Anadolija.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavljuju da će nedjelju biti pretežno sunčano. Poslije podne umjeren razvoj oblačnosti može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 21 do 28 stepeni.

U ponedjeljak će biti prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim područjima Bosne. U ostatku dana i dio noći kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Na jugu Hercegovine bez padavina. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 26 stepeni Celzijusa.

U utorak se najavljuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva smanjenje naoblake u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

I u srijedu meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći padavine u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 22 stepena Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno