Info

BiH: Od nedjelje naoblačenje sa padavinama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosila je Livno -3, Bugojno, Sokolac i Srebrenica -2, Drvar -1, Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Stolac i Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 1, Mostar 3, Trebinje i Zvornik 4, Gradačac 7 i Neum 8 stepeni Celzijusa.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U subotu se očekuje pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 9 do 15 stepeni Celzijusa.

U nedjelju će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak je najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno