Zabava

BiH nastupa u prvom polufinalu

BIH NASTUPA U PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI
BIH NASTUPA U PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH nastupa u prvom polufinalu- U Štokholmu, gradu domaćinu ovogodišnjeg Eurosonga, održan je ždrijeb za redosljed nastupa na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Evrope, prema kojem će predstavnici BiH, Dalal & Deen feat. Ana Rucner i Jala, nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri, 10. maja 2016. godine.

Prava za direktan plasman na Eurosong 2016. ima šest država: domaćin Švedska, Italija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Španija.

Ostalih 37 predstavnika podijeljeni su u dva polufinala. U prvom polufinalu će nastupati 18, a u drugom 19 predstavnika zemalja učesnica. Samo takmičenje biće održano u dvorani Ericcson Globe u Štokholmu koja ima kapacitet od 16.000 mjesta. Domaćin takmičenja je javni servis Švedske, SVT.

Voditelji današnjeg žrijeba su bili Alexandra Pascalidou i Jovan Radomir. Pascalidou je bila grčki komentator Eurosonga 2005. godine kada je Grčka osvojila prvo mjesto sa pjesmom My Number One u izvođenju Helene Paparizou. Jovana Radomira pamtimo kao pisca engleske verzije pjesme Molitva sa kojom je Srbija slavila na Eurosongu 2007. godine.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno