Info

BiH: Narednih dana snijeg i temperature do minus 16 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: Narednih dana snijeg i temperature do minus 16 stepeni – U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se snijeg i temperature koje će se spuštati i do minus 16 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U Krajini pada slab snijeg. Najniža temperatura jutros je izmjerena na Sokocu i to minus 17, a najviša u Mostaru tri stepena.

“Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom u Krajini i na sjeveru Bosne. Poslije podne i večernjim satima u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Posavina u večernjim satima je moguća i slaba kiša. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje. Dnevne temperature od minus četiri do dva, na jugu do pet stepeni”, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju u Bosni. U Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša.

Jutarnje temperature od minus šest do nula, na jugu od minus dva do dva, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam stepeni.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno vedro, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od minus deset do minus četiri, na planinama do -15, na jugu od minus tri do dva, a dnevne od minus pet do nula, na jugu od nula do četiri stepena.

U utorak u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

Tokom dana porast naoblake sa sjeverozapada. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. Jutarnje temperature od -12 do minus pet, na planinama do -16, na jugu od minus tri do jedan, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od dva do sedam stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u srijedu. U većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovni sa susnježicom i kišom. U većem dijelu Posavine i Krajine uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od minus pet do jedan, na jugu od nula do četiri, a dnevne od minus jedan do pet, na jugu od tri do osam stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno