Info

BiH: Narednih dana promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narednih dana u Bosni i Hercegovini nestabilno i promjenljivo vrijeme, javlja Anadolija.- Jutros je u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je sunčanije.

“Danas u Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi s grmljavinom su mogući sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda, u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne većinom umjerena naoblaka. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 31 stepen.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti kišu i pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni s kišom i pljuskovima uglavnom prije podne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnih pljuskova može biti i do poslijepodnevnih sati.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno