Info

BiH: Narednih dana oblačno vrijeme, u višim područjima moguć slab snijeg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oblačno vrijeme u nizinama sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najhladnije je bilo na Ivan Sedlu gdje su izmjerena minus tri stepena Celzijusa. U Bijeljini, Doboju, Livnu i Tuzli izmjereno je nula stepeni, Banjaluci, Gradačcu, Sanskom Mostu i Sarajevu jedan stepen, Bihaću, Prijedoru, Širokom Brijegu i Zenici dva, Grudama tri, Trebinju šest, Mostaru sedam i Neumu devet stepeni Celzijusa.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u Bosni i na sjeveru Hercegovine u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje od deset do 14”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U ponedjeljak se u Hercegovini i jugozapadu Bosne prognozira pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva stepena, na jugu od tri do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od deset do 13 stepeni Celzijusa.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje od devet do 12 stepeni Celzijusa.

I u srijedu se u Bosni i Hercegovini, prema prognozi FHMZ-a BiH, očekuje oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stepena, na jugu zemlje do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno