Info

BiH namjerava predati zahtjev za članstvo u EU

Članstvo u EU
Članstvo u EU
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH namjerava predati zahtjev za članstvo u EU- Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Bruxellesu s predsjednikom Evropske narodne stranke Josephom Daulom.

Čović je obavijestio Daula o aktuelnoj situaciji u BiH u kontekstu njene integracije u Evropsku uniju.

Govorilo se o programu reformi, koji se provodi na svim nivoima vlasti, o usvojenom mehanizmu koordinacije s usaglašenim principima funkcioniranja, te je još jednom izražena snažna opredijeljenost da se ispune i ostale obaveze, među njima i one vezane za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Čović je istaknuo da BiH namjerava predati zahtjev za članstvo u Evropsku uniju do kraja ove godine.

Naglasio je također kako je neizostavan prioritet u narednom periodu i izmjena izbornog zakonodavstva.

Daul je potvrdio nedvojbenu podršku Evropske narodne stranke koju BiH ima na putu u članstvo u Evropskoj uniji i pozdravio sve napore koji se čine da bi se taj cilj i ostvario.

Razgovarano je i o predstojećem Statutarnom kongresu Evropske narodne stranke, koji će biti održan u Španiji, u Madridu, 21. i 22. oktobra ove godine, a na kojem će Dragan Čović učestvovati u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH, te predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno