Info

BiH: Najtopliji februar od početka službenih mjerenja, natprosječne temperature i u martu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekli februar i klimatološka zima su u većini područja Bosne i Hercegovine bili najtopliji od početka službenih mjerenja, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), prenosi Anadolu.

Ni prvih sedam dana marta po pitanju temperature zraka neće biti u skladu s kalendarom. Tople zračne mase sa sjevera Afrike i dalje će uvjetovati nestabilno, ali i dalje iznadprosječno toplo vrijeme.

Nebo će biti uglavnom prekriveno oblacima, koji će usloviti kišu ili kraći lokalni pljusak. Više kiše očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje.

Minimalne temperature zraka variraće između četiri i devet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 11 stepeni. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18.

Od četvrtka 7. marta prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Više sunčanih sati izgledno je na jugu zemlje. Temperature zraka će biti u laganom padu ali i dalje više od prosjeka.

Jutarnji mrazevi mogući su samo u višim područjima i u kotlinama centralne Bosne. Pred sami kraj prognoznog perioda (od 12.marta) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima moguće je novo naoblačenje s kišom. Pojava snijega na visokim planinama nije isključena.

Jutarnja temperatura između minus jedan i četiri stepena u Bosni, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura u Bosni od četiri do deset stepeni, u Hercegovini do 12.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno