Info

BiH: Kiša i snijeg narednih dana, od srijede sunčano vrijeme s minusima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nestabilno vrijeme s kišom, snijegom i temperaturom od minus osam do 12 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana. .

Jutros je u BiH oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni. Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus devet stepeni. Na Sokocu je bio minus jedan stepen, Bihaću, Livnu, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli nula, Banjaluci, Bugojnu, Prijedoru i Sanskom Mostu jedan, Doboju, Gradačcu i Zenici dva, Bijeljini četiri, Trebinju pet, Grudama i Neumu osam i Mostaru devet.

“Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeveru Bosne je moguća kiša. U Hercegovini lokalno slaba kiša prije podne. Dnevna temperatura od dva do osam, na jugu do 11 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u većem dijelu zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom u Bosni u nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do pet, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni.

U utorak se, prema prognozi FHMZBiH-a, u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. U Hercegovini sunčano. Prije podne lokalno slab snijeg ili susnježica u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do četiri, a dnevna od nula do šest, na jugu do 10 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se u srijedu. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla. Jutarnja temperatura od minus osam do minus jedan, na jugu do tri, a dnevna od dva do sedam, na jugu do 11 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu do tri, a dnevna od šest do 12 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno