Info

BiH: Izrazito niske temperature do 11. aprila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: Izrazito niske temperature do 11. aprila- Prodor izrazito hladnog i vlažnog zraka sa sjevera donosi značajnu promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Do kraja sedmice, prognoziraju se nepovoljni uslovi. Padavine se očekuju širom zemlje, a snijeg je izgledan u Bosni i na planinama Hercegovine. Od petka, 9. pa do 13. aprila izgledno je stabilnije vrijeme. Ponovno pogoršanje praćeno padavina i niskim temperaturama očekuje se od 14. aprila, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Do nedjelje 11. aprila, izgledne se izrazito niske temperature zraka, prognozirane minimalne vrijednosti u Bosni se očekuju od minus osam do minus tri, na planinama do minus 13, a u Hercegovini od minus dva do tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između dva i sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Od 12. do kraja prognoznog perioda 20. aprila, temperature će biti prikladnije godišnjem dobu, jutarnje u Bosni od četiri do devet, u Hercegovini od šest do 11 stepeni Celzijusovih, očekivane dnevne temperature u Bosni između 12 i 17, u Hercegovini od 15 do 20 stepeno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno