Biznis

BiH ima ubjedljivo najlošije puteve u regionu i Evropi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH ima ubjedljivo najlošije puteve u regionu i Evropi – Statistika Svjetskog ekonomskog foruma u posljednjih osam godina jasno pokazuje da je BiH, kada je riječ o kvalitetu putne mreže, najlošije rangirana od svih država u regionu. Posljednje istraživanje, urađeno za 2018. godinu, pokazuje da se BiH “zakucala” za posljednju poziciju u regionu s koje ne može da se pomjeri godinama.

Podaci pokazuju da je od svih država u okruženju putna mreža najbolja u Hrvatskoj koja se nalazi na 19. mjestu na tabeli (koja je rađena za 137 zemalja u svijetu) sa ocjenom 5,5. Slovenija je rangirana na 51 mjestu sa ocjenom 4,4, Crna Gora je na 88 poziciji sa 3,5 poena, Srbija je tek 100 sa ocjenom 3,2 a BiH 109 sa ocjenom 3. U izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma se ističe da je osnovni razlog za takvo stanje nekvalitetna izgradnja i loše održavanje puteva.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno