Rekreacija

BiH Exploreri: Sa planine Prenj simbolična poruka o Srebrenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH EXPLORERI ( PSD POŠTAR-ZENICA) NA PLANINI PRENJ

SIMBOLIČNA PORUKA “DON’T FORGET SREBRENICA” SA NAJVEĆEG VRHA PLANINE PRENJ

Osmočlana planinarska grupa BiH Exploreri ( PSD Poštar-Zenica) tokom vikenda realizovala je planinarsku turu na planinu Prenj-Bosanska Himalaja.

U ranim jutarnjim satima ekipa je krenula iz Zenice do Konjica gdje je bio organizovan prevoz od Bijele do Tisovice. Poslije jednosatne vožnje stigli su do Tisovice odakle je krenuo uspon preko lokacije Vrutak do najvećeg vrha Prenja Zelene glave (2103 mnv), i planinskog vrha Otiš ( 2097 mnv).

Naša vrijedna ekipa pješačili je 14 kilometara po prelijepim predjelima planine Prenj i uživala je tokom ove planinarske ture.

Simbolično na planinskom vrhu Zelena glava-Prenj članovi planinarske grupe BiH Exploreri su se fotografisali sa velikim banerom na kojom je simbolična poruka “DON’T FORGET SREBRENICA” kojom se sa tugom prisjećamo genocida u Srebrenici i hiljada ubijenih civila Srebrenice i Podrinja tokom agresije na BiH.

Poslije uspona na navedena dva planinarska vrha planine Prenj planinarska grupa se bez ikakvih problema vratila istim putem do naše Zenice zahvaljujući odličnoj organizaciji certificiranih planinarskih vodiča PSD Poštar-Zenica Abdulaha, Ramiza i Halila.

Idemo dalje da istražujemo, planinarimo i uživamo u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

SAOPĆENJEStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno