Ostali sportovi

BiH će na Olimpijskim igrama prvi put imati dvije predstavnice u alpskom skijanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH će na Olimpijskim igrama prvi put imati dvije predstavnice u alpskom skijanju- Na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Bosna i Hercegovina će prvi put u historiji imati dvije predstavnice u alpskom skijanju.

Zahvaljujući dobrim ovosezonskim rezultatima Elvedine Muzaferije u Svjetskom kupu i preraspodjelom olimpijskih normi, BiH je dobila još jedno mjesto u konkurenciji skijašica.

Društvo Muzaferiji u konkurenciji djevojaka pravit će Esma Alić, koja će nastupiti u tehničkim disciplinama (slalom i veleslalom).

S druge strane, najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija će nastupiti u brzim disciplinama, odnosno kombinaciji, superveleslalomu i spustu.

Pored Muzaferije i Alić, nastup u Pekingu osigurali su i Sanja Kusmuk (ski trčanje), Strahinja Erić (ski trčanje), Emir Lokmić (alpsko skijanje), te Mirza Nikolajev (sankanje).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno