Nogomet

BIH bez plasmana na EURO

Irska - BIH
Irska - BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BIH bez plasmana na EURO- Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. U revanš susretu dodatnih kvalifikacija (baraž), bh. nogometaši večeras su u Dablinu poraženi od Irske sa 2:0 (1:0). Na Aviva stadionu pred 50.000 gledalaca, strijelac oba gola za Irsku bio je Walters u 24. (iz penala) i 70. minuti.

Prvi susret, odigran prije tri dana u Zenici, završen je bez pobjednika 1:1, pa su Irci ukupnim rezultatom 3:1 četvrti put izborili nastup na EP-u. Reprezentacija BiH treći put je zaustavljena na posljednjoj prepreci za učešće u završnici najvećih takmičenja. U dva ranija pokušaja naš tim je u baražu eliminirala selekcija Portugala, 2010. godine za nastup na svjetskom, te dvije godine kasnije na evropskom prvenstvu.

Plasmanom reprezentacije Irske na Evropsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj poznate su 22 ekipe učesnice smotre najboljih evropskih selekcija.

[box type=”shadow” ]Na Euru će nastupiti selekcije: Francuske, Islanda, Češke, Belgije, Velsa, Španije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Engleske, Švicarske, Sjeverne Irske, Rumunije, Austrije, Rusije, Italije, Hrvatske, Portugala, Albanije, Turske, Mađarske i Irske. Preostala dva učesnica bit će poznata u utorak, nakon što završe dva posljednja susreta baraža. Slovenija u Mariboru dočekuje Ukrajinu (prvi meč 0:2), a Danska u Kopenhagenu selekciju Švedske (1-2).[/box]

Selektor Mehmed Baždarević bio je vidno razočaran nakon ispadanja naše fudbalske reprezentacije u baražu protiv Irske. Zmajevi su nakon 1:1 u Zenici poraženi u revanšu u Dablinu protiv Republike Irske sa 2:0.

“Sigurno da je teško govoriti i analizirati u ovome momentu. Ostaje žal i tuga zbog svih navijača i svih nas. U ove dvije utakmice smo morali i mogli mnogo više. Znali smo kako Irska igra i da nam može napraviti probleme samo fizički agresivnom igrom. Nismo bili dovoljno jaki i čvrsti, primili smo gol nakon jedne greške, ali morali smo dati u ove dvije utakmice mnogo više”, rekao je Baždarević nakon utakmice, osvrnuvši se i na dosuđeni penal.

“Penal je bio prestrogo dosuđen, nakon čega su noge postale još teže. Analizirat ćemo i odmoriti se, jer teško je bilo šta reći u ovome momentu.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno