Nogomet

BiH – Belgija utorak u 14 sati

Ženska nogometna reprezentacija BiH
Ženska nogometna reprezentacija BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, u Trening centru N/FS BiH u Zenici, sutra igra kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Belgije.

Utakmica je bila prvobitno planirana za 15 sati, ali smo danas obavješteni iz NS/FS BiH da je početak utakmice BiH – Belgija, ipak, u 14 sati!

Ovo je treća utakmica naše reprezentacije u grupi 7 i zabilježili smo jedan poraz od Belgije (0:6) u Belgiji, te jednu pobjedu (4:0) u petak protiv Estonije u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

U ekipi selektorke Samire Hurem vlada dobra atmosfera, ali stručni štab ove reprezentacije je u problemima zbog izostanka nekih ključnih igračica.

“Nama je ovo veliki problem, jer se radi o tri izuzetne igračice Ameli Kršo, Lidiji Kuliš i Iris Kadrić, a to je kompletan naš napad. Pozvala sam druge igračice, koje će dobiti priliku da se dokažu i iskoriste ukazano povjerenje. Vjerujem da ćemo na svom stadionu u Centru imati podršku iz gledališta i da ćemo zabilježiti što bolji rezultat. Naša kvalifikacijska grupa je zaista preteška, Engelska, Belgija, Estonija, Srbija i mi, sve ove zemlje imaju bolje razvijen ženski fudbal, ali vjerujem da ćemo uskoro i mi imati bolji ženski fudbal. Naša želja, ogromno naše srce i veliko zalaganje će, nadam se, sada nadoknaditi sve ono što druge reprezentacije već imaju”, rekla je selektorka BiH Samira Hurem.

Ranije smo objavili, da je zahvaljujući naporima osoblja iz Tehničkog odjela NS/FS BiH, novi Trening centar u Zenici osposobljen je i za utakmice evropskog nivoa, a čast da dobijenu UEFA licencu „ovjeri” pripala je seniorskoj, ženskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijskoj utakmici za EP sa Estonijom. Sutra se igra druga utakmica u Trening centru.

Ovo je, ujedno, prilika i da ljubitelji nogometa posjete novi nogometni Centar i upoznaju mjesto na kojem je izgrađen, te da svojim navijanjem pomognu ženskoj reprezentaciji, koja je u petak 23.10.2015.godine ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama protiv Estonije.

Raspored utakmica bh. reprezentacije:
25. 09. 2015. Belgija-Bosna i Hercegovina 6:0
23. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Estonija 4:0
27. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Belgija
25. 11. 2015. Srbija-Bosna i Hercegovina
29. 11. 2015. Engleska-Bosna i Hercegovina
12. 04. 2016. Bosna i Hercegovina-Engleska
06. 06. 2016. Estonija-Bosna i Hercegovina
20. 09. 2016. Bosna i Hercegovina-Srbija

Kvalifikacijska utakmica za naredno Evropsko nogometno prvenstvo za žene između Bosne i Hercegovine i Belgije igra se, u utorak 27. oktobra, na glavnom terenu Trening centra NFS u Zenici s početkom u 14 sati. Nogometni savez je odlučio da kapije u Trening centru budu otvorene za sve navijače i ulaz za ovu utakmicu je besplatan.

Ekrem Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno