Zabava

BHRT i SFF: Osam dana filmske zabave u programima BHT1, BHR1 i bhrt.ba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvadeset sedmo izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 13. do 20. avgusta. BHRT je i ove godine glavni medijski partner SFF-a, a sva festivalska dešavanja možete pratiti u programima BHT1, BH Radija1, kao i na našem portalu bhrt.ba i društvenim mrežama BHRT-a.

BHRT je već tradicionalno glavni medijski partner Sarajevo Film Festivala, kroz projekat “7. i 8. umjetnost zajedno”. Ekipa BHRT-a će i ove godine nastojati da najvažnije segmente Festivala predstavi našim gledateljima kroz raznovrsne programske sadržaje.

Voditelji centralnog događaja SFF-a sa crvenog tepiha ispred sarajevskog Narodnog pozorišta bit će Mediha Adrović, Maja Miralem i Seid Masnica.

Također, sa crvenog tepiha od 21 sat svake večeri javit će se Neda Tadić i Haris Bilalović. Desk na Festivalskom trgu i za koordinaciju festivalskih događaja vodit će Olivera Dodig i Nihada Zečević.

Uz voditelje sa crvenog tepiha inspicijent ove godine je Nisrin Kršlak.

Reditelj prijenosa Sarajevo Film Festivala na BHT1 je Vedad Hodžić.

Tokom osam festivalskih dana, gledatelji će svakog jutra u emisiji Festivalsko Sarajevo moći da prate javljanja naših reportera koji donose najnovije informacije sa festivalske pozornice. U jutarnjem kolažu SFF-a ugostićemo filmske umjetnike koji će biti u centru zbivanja ovogodišnjeg Festivala. Osim kinematografije govorit ćemo i o turizmu, te drugim društvenim i popratnim događajima vezanim za Sarajevo Film Festival. Urednik emisije je Muhamed Mizić, a voditelji su Muhamed Mizić i Lejla Žunić.

Redakcija dokumentarnog programa BHT1 ove godine premijerno će realizirati emisiju Doku klapa. U fokusu emisije su Takmičarski dokumentarni program, Summer Screen, BH film, a govorit ćemo i o mladim talentima na SFF, rediteljima i glumcima koji pohađaju radionice. Urednik emisije je Zoran Kubura, a voditeljica je Antonela Pehar Šimunović.

Iz programa koji smo pripremili za ljubitelje filma izdvajamo i emisiju Festivalska pozornica, koja će biti emitirana uživo od 17.00 do 18.05 sati, sa reprizom svaki dan od 9.00 do 10.00 sati. Uz festivalske goste iz filmske industrije, razgovaraćemo i sa ličnostima iz sfere estrade, muzike i modne industrije. Urednice emisije su Aida Fazlić i Lejla Durmo, a voditeljica je Lejla Durmo.

Za naše gledaoce ove godine smo pripremili i BHT1 Exclusive/ + film, koji će biti emitovan od 13. do 19. augusta u terminu od 20.00 do 21.00 sat. Urednik i voditelj ovog dijela programa je Dževdet Tuzlić.

Hronike 27. SFF-a već tradicionalno priprema redakcija za kulturu BHT1, a bit će emitirane iza Dnevnika 3, svake večeri od 14. do 20. avgusta. Urednica emisije je Šejla Ibrahimović.

Kroz informativni program BHT1, uz izvještaje reportera i javljanja uživo sa crvenog tepiha, gledatelji će moći pratiti najvažnije događaje 27. SFF-a, a u Dnevniku 3 Aida Ramić pripremat će pregled festivalskih događaja koji su obilježili protekli dan.

Sarajevo Film Festival će ove godine odati počast čuvenom njemačkom reditelju Wimu Wendersu, jednom od najvažnijih autora moderne svjetske kinematografije. Njemu će biti uručeno ovogodišnje Počasno Srce Sarajeva, kao priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Wenders će nakon 10 godina ponovo posjetiti Sarajevo, a tim povodom u Open Air programu bit će prikazan i klasik PARIS, TEXAS, koji je 1984. osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu.

Sarajevo Film Festival će biti otvoren u petak, 13. avgusta svjetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma – “Deset u pola” Danisa Tanovića i omnibusom “Pisma s krajeva svijeta” filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra.

Sve događaje i zanimljivosti vezane za ovogodišnji, 27. Sarajevo Film Festival, pratite ekskluzivno u programu BHT1 od 13. do 20. avgusta.

 

SFF na BH Radiju 1

Radio Bosne i Hercegovine – BH Radio 1 će i ove godine kontinuirano izvještavati o svim dešavanjima na predstojećem Sarajevo Film Festivalu.

Svakodnevno su predviđene specijalne emisije, ali i javljanja iz Narodnog pozorišta gdje će se nalaziti naš eksterni studio. Ekipa za praćenje ovogodišnjeg SFF-a nastojat će zabilježiti sva vrijedna pažnje dešavanja na festivalu, ali i snimiti razgovore sa značajnijim gostima festivala.

U periodu od 13. do 20. avgusta od 11.00 do 12.00 sati bit će realizirane specijalne emisije, koje će biti hronika Festivala. U ovoj emisiji, u kojoj će fokus biti na takmičarskim programima, analizirat ćemo prethodno veče, ali i najaviti program za taj dan, sve sa adekvatnim gostima, prilozima, razgovorima.

Urednice, producentice i voditeljice specijalnih emisija su Danijela Regoje i Sanela Habeš.

Tokom trajanja SFF svakodnevno ćemo izvještavati i za informativni program (Jutarnji dnevnik i Dnevnik), a direktno ćemo prenositi i ceremoniju dodjele nagrada i zatvaranje festivala.

Ekipu koja će pratiti festival, pored pomenutih, čine i Ines Baždalić, Minja Bosiljčić i Goran Janjić, uz tehničku podršku kolega Ermina i Samira Gadže, Samira Bešića i Džemala Sejdića, uz naše stalne saradnike, organizatoricu Enisu Aljušević i prevoditeljicu Bjanku Pratellesi.

SFF od 13. do 20. avgusta na portalu bhrt.ba

Kao i svake godine, festivalska dešavanja i sve programske sadržaje BHRT-a vezane za Sarajevo Film Festival možete pratiti na portalu bhrt.ba.

Tokom osam festivalskih dana, ljubiteljima sedme umjetnosti na portalu bhrt.ba bit će dostupne sve emisije posvećene SFF-u u okviru programa BHT1 i BHR1, među kojima izdvajamo festivalske hronike i ekskluzivne razgovore sa gostima 27. SFF-a, a svakog dana prenosimo i dio atmosfere sa crvenog tepiha ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Za vas smo pripremili i najave festivalskog programa, pregled najzanimljivijih filmova, kao i raspored i satnicu kino projekcija.

Budite s nama na stranicama portala bhrt.ba i pratite najvažnije događaje sa 27.

Sarajevo Film Festivala, od 13. do 20. avgusta.

Više na linkovima:

https://bhrt.ba/bhrt-i-sff-osam-dana-filmske-zabave-u-programima-bht1-bhr1-i-bhrt-ba/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno