Ostali sportovi

Bh. teniseri počeli pripreme za meč protiv Šveđana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naši teniseri doputovali su u Švedsku prije dva dana, gdje su započeli pripreme za kvalifikacioni Davis Cup meč za ulazak u 16 najboljih reprenzentacija svijeta. Naš tim je već obavio dva treninga u u Štokholmu, gdje će se 3. i 4. februara boriti za pobjedu protiv selekcije Švedske, koja je trenutno 13. reprezentacija svijeta.

Za našu reprezentaciju će nastupiti Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Mirza Bašić a predvoditi će ih selektor Zoran Zrnić, dok će za Švedsku igrati Elias Ymer, Mikael Ymer, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goransson, a na klupi će biti Johan Hedsberg. Prva dva singl meča igrat će se u petak 3. februara, a dubl i preostala dva singl meča na rasporedu su sljedećeg dana. Tačan raspored igrača bit će poznat nakon žrijeba koji je zakazan za četvrtak 2. februara.

Teniski savez BiH je obezbjedio sve neophodme uslove za pripreme i trening ovdje u Štokholmu. Atmosfera u ekipi, kao i odnos igrača prema obavezama su na vrlo visokom nivou kao i uvijek. Siguran sam da će nam to olakšati i pomoći nam da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo meč protiv domaćina i da pokušamo da zabilježimo pobjedu, koja bi bila ogroman uspjeh za sport u BiH” – selektor reprezentacije Zoran Zrnić.

Ovo je najvažniji Davis Cup meč u historiji bosanskohercegovačkog tenisa. U slučaju pobjede naši teniseri bi ušli u grupnu fazu Davis Cup takmičenja, u kojoj će se takmičiti najboljih 16 ekipa svijeta u 2023.godini. Očekujemo otvoren meč gdje će najbolji bh teniseri tražiti svoju šansu.Veoma je bitno da momci budu zdravi, te da pripeme za meč koje će trajati do 02.02.2023. godine budu odrađene po planu.U nedelju će se nakon povratka sa australijske turneje ekipi priključiti i najbolji bh dubl igrač Tomislav Brkić. Iskreno se nadamo da će bosanskohercegovačka teniska reprezentacija imati podršku sa tribina od Bosanaca i Hercegovaca iz Švedske, koje ovim putem i pozivamo da dođu na mečeve 3 i 4 februara, kako bi zajedno probali osvariti istrorijski rezultat bh tenisa. Kazao je direktor Teniskog savez BiH – Senad Hažimešić.

Podsjetimo da je Bosna i Hercegovina, trenutno 29. reprezentacija svijeta, izborila učešće za kvalifikacioni “Davis Cup by Rakutan” u 2023. Godini pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa (Tunis) i Meksika (Široki Brijeg, BiH).

Tome dodajmo da će 12 pobjedničkih reprezentacija od ukupno 24 reprezentacije, napredovati u grupnu fazu finala Davis Cup takmičenja, koje će se održati u septrembru. Upravo će se te reprezentacije pridružiti finalistima iz 2022. godine, Kanadi i Australiji, te Italiji i Španiji koje su dobile tzv. Wild cards.

Autor: sport1.oslobodjenje.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno