Biznis

BH Telecom: Upozorenje za korisnike – Lažna nagradna igra i širenje softverskog virusa!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je u toku lažna nagradna igra koja se organizuje putem web stranica koje nisu u vlasništvu BH Telecoma. U ovom slučaju radi se o pop-up porukama na internet pretraživačima kojima se obavještavate da ste dobitnik nagrade koju vam dodjeljuje BH Telecom, te vam se dostavlja link putem kojeg potvrđujete zaprimanje nagrade.

Ističemo da BH Telecom nije organizator niti na bilo koje način učestvuje u navedenoj nagradnoj igri! Svaki dolazak na navedenu stranicu potencijalno može izvršiti neku malicioznu radnju na vašim uređajima, što može uključivati krađu podataka, finansijsku štetu ili instaliranje virusa na uređajima.

Upozoravamo da je u toku širenje softverskog virusa preko SMS ili poruka neke od popularnih aplikacija za dopisivanje (Viber, Whatsapp, Facebook Messenger, Instagram itd.), koji za posljedicu ima generisanje neželjenog troška na uređaju korisnika.

Također, ukoliko dobijete poruku čiji sadržaj upućuje na preuzimanje neke aplikacije važno je da takvu vrstu sadržaja nikako ne preuzimate. Preuzimanjem aplikacije se instalira virus na mobilni uređaj nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve poruke svim kontaktima iz vašeg imenika.

Sadržaj ovakvih poruka može biti i drugačiji, ali bitno je da ne otvarate sumnjive linkove, već da odmah obrišete poruku i da nikako ne instalirate aplikacije koje vam se kroz te poruke nude.

BH Telecom veliku pažnju pridaje sigurnosti svojih korisnika, te kontinuirano radi na sprječavanju zloupotreba i prevenciji cyber kriminala!

Podsjećamo da se svaka komunikacija sa našim korisnicima isključivo odvija putem naše web stranice i službenih profila na društvenim mrežama:

BH Telecom



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno