Info

BH Telecom proslavio rođendan: Novac namijenjen prijemu otišao dječjim igralištima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BH Telecom proslavio rođendan: Novac namijenjen prijemu otišao dječjim igralištima – Kompanija “BH Telecom” obilježila je 5. septembar – dan ove kompanije, pod motom “Sigurno dijete – zdravo društvo”. Umjesto da organizuje skupe ceremonije “BH Telecom” se odlučio na nesvakidašnji potez za bh. prilike.

Naime, oni su novac koji bi potrošili na skupi prijem iskoristili za pomoć onima kojima je ona potrebna, a to su, prije svih, udruženja koja brinu o djeci, posebno o onoj kojima je pomoć drugih posebno potrebna. Tako je ove godine rođendan kompanije obilježen izdvajanjem više od 250.000 KM za pomoć udruženjima koja brinu o djeci.

Tim povodom ugovori o saradnji su simbolično uručeni predstavnicima Udruženja roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona, Omladinskog udruženja “Dobro jelo” iz Sarajeva, te Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Vrijednost ova tri ugovora je 25.000 KM.

“Posebna pažnja je posvećena projektima za djecu i mlade. Podržano je ukupno 25 takvih projekata, odnosno 25 udruženja i organizacija koje sa djecom i mladima rade u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada”, rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor “BH Telecoma”. Govoreći o poslovnim rezultatima kompanije, rekao je da trenutno “BH Telecom” ima dva miliona korisnika po osnovu različitih usluga. “Spremni smo za uvođenje 4G tehnologije.

Međutim, naš razvojni put ovim nije zaustavljen i danas možemo da najavimo ključni dokument za razvoj ‘BH Telecoma’ pod nazivom Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G do 2020. godine. Ovo će nam omogućiti da budemo prvi prvi telekom operater na području BiH koji će demonstrirati inovativne 5G servise”, naglasio je Zaimović. Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja, rekao je da je povodom rođendana firme “BH Telecom” pripremio niz pogodnosti za postojeće, ali i za nove korisnike. Ove pogodnosti uključuju usluge fiksne i mobilne telefonije, interneta i servisa Moja TV. “Rođendan kompanije ćemo obilježiti i u drugim gradovima u BiH”, rekao je Hasić.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno