Biznis

BH Telecom: Pad neto dobiti u šest mjeseci

Pad neto dobiti u šest mjeseci
Pad neto dobiti u šest mjeseci
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BH Telecom: Pad neto dobiti u šest mjeseci- BH Telecom je u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 32,3 miliona KM, izvještava Indikator.ba.

To je lošiji rezultat nego u istom periodu godinu ranije kada je dobit iznosila 39,6 miliona KM. Poslovni prihodi BH Telecoma iznosili su 255,2 mil. KM i blago su smanjeni u odnosu na isti prošlogodišnji period kada su iznosili 256,2 miliona KM.

Poslovni rashodi bili su 218,8 mil. KM i povećani su u odnosu na godinu ranije kada su iznosili 213,2 mil. KM. Povećanje poslovnih rashoda uglavnom je rezultat povećanja nabavne vrijednosti prodate robe i troškova proizvodnih
usluga, dok su troškovi plaća i ostalih ličnih primanja blago smanjeni.

BH Telecom je od finansijskih aktivnosti ostvario dobit od 2,0 mil. KM (1,5 mil. KM u prvom polugodištu 2015.), dok je po osnovu ostalih prihoda i rashoda zabilježen gubitak od 562 hiljade KM ( dobit od 1,1 mil KM u prvom polugodištu
2015.).

BH Telecom je u posmatranom periodu prosječno zapošljavao 3.429 radnika, što je 42 radnika manje nego u istom periodu 2015. godine.

Vlada Federacije BiH je 90-odstotni vlasnik BH Telecoma, ZIF BIG Investiciona gr. posjeduje 0,9 posto dionica, Prevent BH Visoko 0,47 posto, ZIF Prof plus i ZIF Herbos fond po 0,41 posto, itd.

seebiz.eu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno