Info

Bh. studenti u Ljubljani

Studiranje u Sloveniji
Studiranje u Sloveniji
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. studenti u Ljubljani- Na Univerzitetu u Ljubljani u posljednje tri godine na sva tri redovna studija ukupno je upisano 5.668 inostranih studenata, od toga 770 iz Bosne i Hercegovine.
Najveći interes pokazuju za studij na prvom i drugom stupnju, i to na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za upravu.

Na razmjenu studenata u posljednje tri godine ukupno je primljeno 4.400 inozemnih studenata, od toga 37 iz BiH koji tako predstavljaju procenat svih inozemnih studenata na razmjeni. Na studij Univerziteta u Ljubljani godišnje se upiše oko 250 studenata iz BiH, a diplomira ih približno 70, što je sedam procenata svih inozemnih diplomanta Univerziteta u Ljubljani.

U akademskoj godini 2014./2015. za razmjenu studenata na Univerzitetu u Ljubljani odlučilo se 1.613 inozemnih studenata. Među njima je najviše studenata iz Španije, Portugala i Poljske, a 15 studenata došlo je iz BiH.

Približno procenat studenata Univerziteta u Ljubljani svake godine ode na studentsku razmjenu na univerzitete u Bosni i Hercegovini. Univerzitet u Ljubljani u području studijskih programa i razmjena sarađuje s mnogim univerzitetima u BiH.

Univerzitet u Ljubljani koji će uskoro proslaviti stotu obljetnicu centralna je i najveća obrazovna ustanova, a istovremeno i istraživačka institucija u Sloveniji s čak trideset procenata svih registriranih istraživača u Sloveniji, saopćeno je iz Univerziteta u Ljubljani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno