Ostali sportovi

Bh. sportisti čestitali Dan nezavisnosti: Jedva čekam da te moje oči opet vide

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. sportisti čestitali Dan nezavisnosti: Jedva čekam da te moje oči opet vide- Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti, a čestitke građanima naše države uputili su i njeni najbolji ambasadori – uspješni bh. sportisti.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko prisjetio se svoje objave od prije dvije godine, a onda i emotivno poručio da je poželio Bosnu i Hercegovinu.

“Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam: ‘Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti. Ko nije našim ulicama hodao, s našim ljudima pričao, s njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio. Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo. Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Volim što sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac. Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine!’ I danas mislim sve isto, ali uz mali dodatak: ‘Poželio sam te Bosno i Hercegovino i jedva čekam da te moje oči opet vide i da ulicama svoga grada prošetam.’ Sretan Dan nezavisnosti, svima koji vole našu Bosnu i Hercegovinu”, napisao je Džeko.

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

⏩ Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam:

‼️ Ko nije bio u Bosni i…

Objavljuje Edin DžekoNedjelja, 28. veljače 2021.

Čestitkama se pridružio i NBA košarkaš Jusuf Nurkić.

“Mnogi su željeli da te osvoje i pokore, činili sve da te nema, da te izbrišu, da ne postojiš… A što su više udarali i napadali, ti si bila sve jača i jača… Prvog marta 1992. godine glasali smo za ‘da’ i izabrali samostalnu Bosnu i Hercegovinu. Sretan ti Dan nezavisnosti, domovino!”, napisao je Nurkić uz hashtag #BosnoMoja.

 

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić čestitao je Dan nezavisnosti putem videa.

“Sretan Dan nezavisnosti, jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine! Dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna i ponosna”, napisao je Burić.

Čestitke povodom praznika uputili su i drugi bh. sportisti, a njima su se pridružili i brojni sportski savezi i klubovi.

Autor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno