Ostali sportovi

Bh. ragbisti u Zenici poraženi od reprezentacije Malte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. ragbisti u Zenici poraženi od reprezentacije Malte  – Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici odmjerila snage s reprezentacijom Malte u okviru Evropskog prvenstva, Konferencije 1 Jug. U veoma zanimljivom ragbi susretu bolji su bili gosti, koji su slavili s rezultatom 20:52.

Reprezentacija BiH u ciklusu 2016/2017 Evropskog prvenstva, Konferencija 2 Jug, osvojila je prvo mjesto i plasirala se u višu jakosnu skupinu, odnosno Konferenciju 1 Jug, gdje je očekuju mnogo jače i kvalitetnije reprezentacije.

Prvi susret naša reprezentacija odigrala je danas protiv selekcije Malte koja je u prvom poluvremenu imala vodstvo pri rezultatu 8:40, a svoju dobru igru nastavila je i u drugom dijelu utakmice.

U drugom poluvremenu naša reprezentacija je pokušala prodorima sa strane doći do bodova, ali bezuspješno. Tek 12 postignutih poena u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno, a svaku namjeru za smanjenjem prednosti, gosti su zaustavljali te su na kraju stekli vodstvo od 32 poena (20:52).

Naredni susret naša reprezentacija će odigrati u gostima 11. novembra protiv selekcije Izraela.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno