Zabava

Bh. predstavnici: Osvjetlat ćemo obraz BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. predstavnici na Eurosongu – Delegacija koja će predstavljati BiH na Eurosongu, predvođena Fuadom Backovićem Deenom, Dalal Midhat-Talakić, Anom Rucner i Jasminom Fazlićem Jalom, danas je sa Međunarodnog aerodroma Tuzla otputovala u Štokholm, gdje će našu zemlju predstavljati na najprestižnijem muzičkom takmičenju.

Svi članovi bh. ekipe bili su vidno raspoloženi, a s osmjehom na licima kažu da se nadaju najboljem.

“Svi smo dali sebe u ovaj projekat ne 100, nego 1.000 posto. Nadamo se najboljem, ali smo se pripremili i za najgore, s obzirom da je u pitanju Eurosong, a svi znamo kako stvari funkcionišu. Ako je suditi po dosadašnjim reakcijama, imamo šanse da napravimo jedan vrlo lijep rezultat. Mogu obećati fenomenalan nastup koji smo pripremili. Također, tu su i fenomenalni kostimi, a mislim da će svi posebno ‘otkinuti’ kada vide Anu i Dalal”, kazao je u razgovoru za Klix.ba Deen.

Dodaje da greškama u ovom slučaju nema mjesta.

“Mi smo odlučili da pošaljemo jednu univerzalnu poruku ljubavi, mira, zajedništva i tolerancije. I neka to i ode iz naše BiH. Mi smo jedan projekat koji je region u malom. Svi smo potpuno različite ličnosti, dolazimo sa različitih strana i spojila nas je ljubav i neka to ode u svijet”, nastavio je Deen.

Dalal Midhat-Talakić se nada da će bh. ekipa ostvariti jedan dobar plasman.

“Definitivno ćemo osvjetlati obraz BiH. Prvi cilj nam je da uđemo u finale, a za ostalo ćemo vidjeti. Nadamo se da će Evropa imati sluha za ovu pjesmu koja je zaista napravila mnogo dosad. Napravili smo i verziju na engleskom jeziku, tako da svi znaju o čemu pjevamo. Nije nas bilo tri godine, tako da su i sa te strane pozitivne kritike”, ističe Dalal.

Ana Rucner kaže da cijelu ovu priču prati jedna pozitivna euforija.

“Bit ćemo najbolji! Mi smo jedna dobra ekipa. To su sve sjajni umjetnici, dobro ljudi, a uz sve to pjevamo o ljubavi”, dodaje Rucner.

Bh. tim će 10. maja sa numerom “Ljubav je” nastupiti u prvoj polufinalnoj noći, pod rednim brojem 17, a sa njima će se na sceni naći i back vokali Ena Đapo i Zorana Guja.

Režiju nastupa potpisuje istaknuti bh. reditelj Haris Pašović, a naša delegacija će prvu probu u Švedskoj imati u utorak.

Pjesma predstavnica BiH na ovogodišnjem Eurosongu bit će izvedena na maternjem jeziku.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno