Zenica

BH Pošta promovisala poštansku marku za 300. godišnjicu Sultan-Ahmedove medrese

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru obilježavanja 300 godina zeničke Sultan-Ahmedove medrese i Dana Muftijstva zeničkog danas je u atriju Sultan-Ahmedove medrese u Zenici svečano promovirana poštanska marka sa motivom zeničke Sultan – Ahmedove medrese, autora Saladina Pašalića.
Tokom promocije prisutnima su se obratiti generalni direktor BH Pošte, mr. Mirsad Mujić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica i izaslanik muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, mr. Jakub ef. Salkica.

Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić naglasio je u svom obraćanju da će BH Pošta kao društveno-odgovorna kompanija nastaviti kroz izdavanje poštanskih maraka i drugim aktivnostima davati značaj jubilejima i datumima iz historije naše države. “Naš cilj je pomoći da se od zaborava sačuvaju vrijednosti, da se pokloni pažnja ljudima, institucijama i naslijeđu naše domovine Bosne i Hercegovine” – istako je Mujić.

Jakub ef. Salkica se u ime Muftijstva zeničkog zahvalio BH Pošti i direktoru Mujiću na odluci da štampaju marku sa motivom Sultan-Ahmedove medrese, te naglasio da će poštanska marka svim generacijama ostati kao uspomena na godine vrijednog i požrtvovanog rada medrese, ali i cijele zajednice uopće.

Promocija je bila prilika da se prvi štampani primjerci poštanske marke dodijele reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, muftiji zeničkom hfz. dr. Mevludin ef. Dizdareviću, doc. dr. Ejub ef. Dautoviću, Medžlisu Islamske zajednice Zenica, te gosp. Saladinu Pašaliću, autoru dizajna poštanske marke.

Ova marka nosi motiv poslovne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Zenica koja je smještena u neposrednoj blizini Muftijstva zeničkog i Sultan-Ahmedove (Čaršijske) džamije, koja je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Marka je odštampana u tiražu od 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti od 1,00 KM. Odštampan je i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 primjeraka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno