Košarka

Bh. košarka stala na noge: U Zenici postignut sporazum, igrat će se košarkaška liga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Zenici, na inicijativu Feđe Jovanovića, održao sastanak s ciljem prevazilaženja aktuelne situacije u bh. košarci zbog bojkota timova iz RS-a.

Sastanak je održan u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a sastanku su prisustvovali svi članovi osim Mirze Teletovića, Nikice Petrovića i Dana Muminovića, ali kvorum je postojao te je sjednica održana.

Tema današnje sjednice UO KSBiH bila je aktuelna situacija u bh. košarci s akcentom spašavanja klupskog takmičenja s obzirom na to da je proteklog vikenda počelo prvenstvo, a ekipe iz Republike Srpske i OKK Spars nisu igrali utakmice.

Tako su naprimjer košarkašice Čelika u Zenici čekale ekipu Leotara iz Trebinja, koja se nije pojavila, dok su zenički košarkaši otputovali kod ekipe Mladosti Mrkonjić Grad, gdje su “poljubili vrata dvorane”.

Boris Spasojević, predsjednik KS BiH, je kazao da su u Zenici uspjeli dogovoriti sve sporne tačke s prošle sjednice u Sarajevu i to u sportskoj i dobroj atmosferi.

“Napravili smo konsenzus, košarka je pobijedila i mislim da će klubovi biti zadovoljni. Sporan je bio završetak lige i odlučili smo da klubovi koji nisu zadovoljni prošlogodišnjim final fourom mogu da se žale sudu i da plate 3.000 KM kazne, ako ne budu u pravu”, kazao je Spasojević.

Dodao je da će utakmice 1. kola koje nisu bile igrane biti odigrane 26. i 27. oktobra, a da naredni vikend ide drugo kolo, dok bi do trećeg kola svi imali jednak broj odigranih utakmica.

Član UO Aid Berbić je kazao da će se liga igrati, dvorane biti otvorene i pune te da će se ponovo uživati u košarci.

“Danas je pobijedila košarka. Uživati ćemo u košarci i igrat ćemo košarku. Sjedili smo bezbroj puta, ali neke stvari se očito moraju dovesti do apsurda da bi se riješilo. Ovo je bio lagan sastanak i razum je pobijedio”, izjavio je Berbić.

Feđa Jovanović, član UO KSBiH i inicijator današnjeg sastanka u Zenici, je kazao da je ponosan što je i ova kriza prevaziđena.

“Ponosan sam što smo ovo riješili. Na početku je bilo dosta izjava koje su dovele do ovoga, možda se neke stvari trebaju rasplesti kako bi se neke stvari raščistile. Veoma je bitno znati ko je krovna kuća košarke u BiH i hvala kolegama na radu. Ovo nisu jednostavne odluke, mnogo faktora utječe na njih, ali dosta ljudi živi od košarke i o tome moramo razmišljati. Dajte da djeca uživaju u košarci. Prošle sezone smo imali najjače prvenstvo u regiji, dobili smo čestitke iz Srbije i Hrvatske. Hajde da nastavimo i da radimo za košarku”, izjavio je Jovanović.

Igokea će igrati Ligu 6, a Borac i Spars su vraćeni te će u međusobnom duelu igrati prvo kolo.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno