Biznis

Bh. konzorcij – Proizvođači policijske opreme podržavaju sindikalce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. konzorcij – Proizvođači policijske opreme podržavaju sindikalce – Bosanskohercegovački konzorcij policijske i vojne opreme daje podršku sindikatima policijskih organa u BiH u njihovim nastojanjima da policijski službenici dobiju najkvalitetnije uniforme i opremu.

Po riječima predstavnika Konzorcija Harisa Sejdića proizvođači neupitno staju uz sindikalce, jer je jedini ispravan čin da čuvari javnog reda i mira budu optimalno opremljeni.

“Opremanje zaštitnika bh. građana, odnosno policijskih službenika ne može, niti smije biti problem. Podržavamo nastojanja sindikata da policija dobije profesionalnu i učinkovitu opremu, a kako bi spremno odgovorila svim izazovima sa kojima se susreću”, rekao je Sejdić.

Istakao je da opremljenost policije mora biti na visokom nivou, a uniforme obavezno adekvatne i kvalitetne.

“Mišljenja sam da bi transparentna i ravnopravna konkurencija na tržištu omogućila da policajci imaju najkvalitetniju opremu, a uz to će i izdvajanja iz budžeta za te namjene biti manja, nego što je slučaj sada kada konkurencije nema ili je nedovoljna”, dodao je Sejdić.

Bh. konzorcij policijske i vojne opreme poziva nadležne da kroz parlamente i vlade donesu odluke koje će olakšati obavljanje  policijskih poslova i zadataka, saopćeno je iz tog konzorcija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno