Nogomet

Bh. kadeti remizirali sa Velsom, dva puta pogađao napadač Hoffenheima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u prijateljskom meču u Antaliji remizirala 2:2 sa selekcijom Velsa.

Prvu priliku je imao Malik Tubić u 5. minuti kad je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

U 25. miniuti Ivan Kraljević prekršajem u kaznenom prostoru zaustavlja Olivera Bostocka i dosuđen je jedanaesterac za Vels. Igrač nad kojim je napravljen prekršaj Bostock je preuzeo odgovornost, a golman Mladen Jurkas brani njegov udarac.

Velšani dolaze do prednosti u 31. minuti a strijelac je bio Josh Gentles kad je šutirao sa desne strane šesnaesterca i pogodio suprotni ugao gola Jurkasa za 0:1. Do kraja prvog poluvremena Dragan Pejić je imao priliku u 41 minuti, ali se nije najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru.

Izabranici Admira Raščića izjednačuju rezultat u 52. minuti. Siniša Ristić je šutirao sa distance, golman Velsa kratko odbio loptu, a na nju natrčava Malik Tubić i šalje je u mrežu za 1:1. Nastavili su bh. kadeti sa napadima pa u 63. minuti preokreću rezultat. Malik Kolić iz slobodnog udarca sa lijeve strane šalje loptu na drugu stativu za Tubića (nastupa za omladince Hoffenheima), koji postiže svoj drugi gol na utakmici.

Velšani izjednačuju rezultat u 4. minuti. sudijske nadoknade vremena golom Louisa Griffithsa.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Mladen Jurkas, Ivan Kraljević, Petar Đukanović, Džan Kiridžić, Dragan Pejić (90. Alem Torlaković), Malik Tubić (68. Senad Ćosić), Kenan Vrban (78. Emil Ćerimović), Adel Šovšić, Malik Kolić (78. Amel Ćorić), Adem Odobašić (78. Adel Adžem), Siniša Ristić (68. Sergej Ignatkov).

Ove selekcije će u Antaliji odigrati još jedan meč 16. februara u 15 sati sati po lokalnom vremenu (13 sati po centralnoevropskom).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno