Nogomet

Bh. kadeti poraženi od Mađarske, sada su na “čekanju” za drugi krug kvalifikacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Telkiju od Mađarske sa 1:3 u susretu trećeg kola grupe 13 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2024.

Jedini gol za bh. tim postigao je Sergej Ignatkov u u 61. minuti, dok je za Mađarsku dva puta pogađao Kevin Mondovics u 33. i 47, te Barnabas Barkoczi u 78. minuti.

Selektor Admir Raščić je danas na teren poslao sljedeći sastav: Mladen Jurkas, Petar Đukanović, Jusuf Terzić, Adel Šovšić, Ivan Kraljević (87. Vuk Ćorić), Dušan Petrović, Sergej Ignatkov, Afan Fočo, Kerim Alajbegović (52. Sanin Mešić), Dragan Pejić (87. Džan Kiridžić), Amel Ćorić (75. Vukašin Gostimirović).

U drugom susretu grupe Bugarska je pobijedila Andoru sa 2:1.

Prvo mjesto u grupi osvojila je Bugarska sa sedam bodova ispred Mađarske sa šest i te dvije selekcije su ostvarile plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Bh. tim je završio na trećem mjestu sa četiri boda, te će u zavisnosti od rezultata u ostalim grupama, u novembru biti poznato da li će naši kadeti biti među pet najboljih trećeplasiranih ekipa koje će se takođe plasirati u naredni krug.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno