Nogomet

Bh. juniori savladali Bugarsku, za plasman u Elitni krug dovoljna im još jedna pobjeda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila Bugarsku u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine rezultatom 2:0, a tako su izabranici selektora Ivice Barbarića napravili jedan korak ka plasmanu u Elitnu rundu kvalifikacija.

Filip Čuić je nastavio sjajnu formu, a mladi napadač splitskog Hajduka postigao je oba pogotka za izabranike Ivice Barbarića. Sin nekadašnjeg premijerligaškog sudije Tomislava Čuića prvo je pogodio u 35. minuti na asistenciju Anesa Krdžalića, a potom je u 69. minuti izborio penal i pogodio sa bijele tačke za 2:0. Bugarsi su igrali sa igračem manje od 43. minute.

Juniorska selekcija naše zemlje ima odigrati još dvije utakmice na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj sa Republikom Irskom i Crnom Gorom, a dovoljna je jedna pobjeda za plasman u Elitni krug kvalifikacija. Utakmice će se odigrati u Dobriču 13. i 16. novembra. Obje počinju u 13:30 sati.

BiH U-19 – Bugarska U-19

BiH: Šahinović, Jusić, Šukilović (od 57’ Trako), Cvjetinović, Kapetanović, Šakota (od 70’ Bistić), Krdžalić, Grgić (od 46’ Sučić), Mehmedović (od 69’ Kulašin), Kahvić, Čuić (od 81’ Buljubašić).

BUGARSKA: Andonov, Stoychev (od 70’ Pemperski), Krastev, Kristov, Boev, Marinov (od 46’ Paskov), Georgiev, Dyulgerov (od 46’ Tsonchev), Sorakov (od 76’ Dobrev), Bornousuzov (od 46’ Stoichkov), Iliev.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno