Ostali sportovi

Bh. futsal reprezentacija večeras protiv Turske za prvo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. futsal reprezentacija večeras protiv Turske za prvo mjesto – U zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ večaras, 01.02.2019.god. u 20 sati bh. futsal reprezentacija igra treću, posljednju utakmicu u okviru preliminarne runde kvalifikacija grupe „F“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020 godine.

Izabranici selektora Ive Kreze u meč ulaze sa dvije pobjede protiv Švicarske (7:1) i Škotske (10:1), dok Turska ima pobjedu protiv Škotske i poraz od Švicarske. Večerašnjom utakmicom naša reprezentacija treba potvrditi prvo mjesto u grupi i plasman u grupnu fazu kvalifikacija.

Pred večerašnju utakmica selektor Ivo Krezo je izjavio:

Mi smo u ove dvije utakmice opravdali ulogu favorita, iako je bilo teško. Naš cilj je da pobjedimo sve protivnike i budemo prvi u grupi. Svaka pobjeda nam je važna zbog koeficijenta kako ne bi morali igrati preliminarne  runde-, zaključuje selektor Krezo.

Ako bh. tim bude prvi u grupi F, onda će u oktobru igrati kvalifikacije grupne faze na turniru u Dubrovniku sa Hrvatskom, Rusijom i drugoplasiranom ekipom iz grupe E preliminarne runde.

Drugoplasirana ekipa iz naše grupe igrat će u Francuskoj, sa domaćinom i Srbijom, te  pobjednikom iz grupe  E preliminarne runde.

Danas od 17 sati, u prvoj utakmici trećeg kola sastaju se Škotska-Švicarska.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno