Info

Bez snijega u nastavku novembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bez snijega u nastavku novembra – Nakon nadprosječno toplog, na nekim mjestima i rekordnog oktobra, nastavlja se period sa neuobičajno visokim temperaturama i tokom sedmice koja je pred nama, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Sniježne padavine, pak, nisu najavljene.

Kako je saopćeno, jako južno strujanje uslovit će kišu, koja će bit izraženija u početku sedmice na jugu zemlje, gdje se prognozira i do 50 mm padavina. Magla u Bosni će izostati jer će puhati umjeren do jak vjetar, koji će biti izraženiji u Hercegovini. Tokom sedmice vjetar će postepeno slabiti.

”U prvom dijelu sedmice jutarnje temperature zraka kretat će se od 8°C do 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C, a krajem sedmice od 3°C do 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 11°C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 13°C i 19°C. U Bosni pred kraj sedmice u kotlinskim područjima maksimalne temperature do 12°C”, navedeno je u prognozi meteorologa.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (11 – 18.11.) nastavlja se natprosječno toplo vrijeme sa kišom i pljuskovima. I u ovom periodu na jugu zemlje moguće su veće količine padavina. Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najveće očekivane dnevne temperature u rasponu od 8 do 14°C, saopćeno je.

Detaljnu prognozu do kraja tekuće sedmice pročitajte na OVOM linku.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno