Zenica

Besplatno mjerenje očnog pritiska u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Besplatno mjerenje očnog pritiska srijeda 10-12h u KBZ – Mart je „SVJETSKI MJESEC U BORBI PROTIV GLAUKOMA“.  Od 07.03.2016.god do 11.03.2016.godine je “Svjetska sedmica borbe protiv glaukoma”

 U okviru obilježavanja “Svjetske sedmice borbe protiv glaukoma” Kantonalna bolnica Zenica i Služba za očne bolesti- Kabinet za glaukom organizira besplatno mjerenje očnog tlaka za građanstvo.  Besplatno mjerenje očnog tlaka će se obaviti dana, 9. marta 2016.godine (srijeda), u periodu od 10-12 h, u Kabinetu za glaukom u Službi za očne bolesti Kantonalne bolnice Zenica ( glavna zgrada Bolnice- ulazni hol-s lijeve strane- I sprat).

Ovo prilikom pozivamo sve građane

  • ukoliko nikada niste izmjerili očni tlak,
  • imate 40 i više godina,
  • imate glavobolje,
  • imate dijabetes,
  • imate hipertenziju/povišen krvni tlak,
  • imate povišene masnoće,
  • ili vam neko u porodici boluje od povišenog očnog tlaka

da se jave na besplatno mjerenje očnog pritiska u cilju prevencije razvoja glaukoma. Važno je napomenuti da u pomenutom besplatnom mjerenju očnog tlaka ne učestvuju građani koji imaju verifikovanu glaukomsku bolest.

Odnosi s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno