Ljudi

Berina Isaković – studentica čiji su proizvodi stigli u Dubai, Las Vegas i širom Evrope – Beribela Art

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Berina Isaković – studentica čiji su proizvodi stigli u Dubai, Las Vegas i širom Evrope – Beribela Art – Iako se često kaže da studenti nemaju vremena, da ne mogu zbog fakultetskih obaveza nešto mimo fakulteta stići i angažovati se, posvetiti se i sl., svakodnevno smo svjedoci priča koje dokazuju suprotno. Mnogo od njih studiraju i rade, studiraju i imaju vlastiti posao, studiraju i imaju hobi koji im oduzima mnogo vremena ali čije je rezultat vrlo zanimljiv…Sve se može, pitanje je koliko je snaga volje jaka.

Zeničanka Berina Isaković (25), apsolventica Medicinskog fakulteta u Zenici, Odsjeka zdravstvena njega s nama je podijelila priču o jednoj drugoj strani sebe, onoj kreativnoj. Uz sve obaveze koje ima i završetak završetak studija te pisanje diplomskog rada, Berina pronalazi vrijeme da se odmori i ispolji onu kreativnu stranu svoje ličnosti stvarajući vrlo zanimljive primjerke nakita, minijature,figure za torte za vjenčanja, a najpopularniji proizvod je #šoljazaljubav.

-„Moja kreativna priča počinje još u ranom djetinjstvu kada sam sa roditeljima u predvečernjim satima šivala haljinice za lutkice od maminih starih haljina. No, priča o Lady Bow počinje pred završetak srednje škole. Na internetu sam tražila ideje za cvjetne platnene broševe i pronašla tutorijal o polimernoj masi, materijal mi se dopao. Kada sam tek počela sa radom, fimo masu u Bosni i Hercegovini, a naročito u Zenici je bilo teško nabaviti, ali danas nemam više tih problema. Krenula sam samostalno gledajući i učeći .Kada se savladaju neke osnovne tehnike,onda kreativnost i mašta rade svoje“ – kazala je Berina i otkrila nam da joj je odavno želja otvoriti obrt koji će biti kutak za plodove njene mašte. Ipak, da li će uz posao za koji se obrazuje stići ostvariti svoju dugogodišnju želju, vrijeme će pokazati.

-„Kreativcima u Zenici treba više kreativnih udruženja, kreativnih radionica na kojim će da razmjenjuju iskustva i unaprjeđuju svoja znanja i vještine. Nedostaje nam svijest građanstva o vrijednosti i cijeni ručnih radova. Kada je upitanju podrška, istu bi trebali imati od države i državnih institucija međutim, i podrška Grada Zenice bi bila veliki napredak“ – napomenula je Berina čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Beribela Art i na Instagramu @beribela_official

-„Trenutno mi je najbitnije okončati s ovim dijelom obrazovanja nakon čega planiram upisati master studij, aktivirati se oko pronalaska posla u struci, a do tada unaprjeđivati svoj hobi. Preko ljudi iz Bosne i Hercegovine moji radovi su stigli u Dubai, Las Vegas te u gotovo sve evropske zemlje“ – ponosno je otkrila Berina te naglasila:

-„ Ne trudi se biti uspješan čovjek, nego vrijedan. Neuspjeh je samo motiv da sljedeći put pristupiš problemu s boljom strategijom!

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na [email protected] ili nam pišite na Facebook.

FOTO GALERIJU RADOVA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU:

http://www.zeda.ba/berina-isakovic-studentica-ciji-proizvodi-su-stigli-u-dubai-las-vegas-i-sirom-evrope-lady-bow/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno