Ljudi

Benjamin Jašarević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Benjamin Jašarević – U rubrici Mlade nade Zenice donosimo vam priču o članu KK “Vukovi” Zenica, Benjaminom Jašarevićem. Jašarević je rođen 18. jula 2005. godine u Zenici, a košarkom se počeo baviti 2012. godine. Trenutno je član predpionirske i pionirske selekcije KK “Vukovi” i prema riječima trenera, pred njim je svijetla budućnost.

Zašto si se odlučio baviti košarkom? 

Benjamin Jašarević: Prvi sport koji sam počeo trenirati je bio ragbi. Taj sport mi se nije posebno dopao, pa sam prije šest godina počeo trenirati košarku koju treniram i danas. Košarka je zanimljiv sport koji ima ono nešto posebno što me veže.

Da li je tebi kao mladoj osobi teško uskladiti školske obaveze i treninge, s obzirom da treniraš nekad i po tri puta dnevno?

Benjamin Jašarević: Nije teško uskladiti obaveze ako planiramo naše vrijeme. Za trening i učenje treba uvijek imati vremena.

Baviš se košarkom već šest godina. Da li postoji neki turnir koji ti je ostao u pamćenju ili neka posebna utakmica?

Benjamin Jašarević: Turnir koji smo igrali u Vogošći gdje smo osvojili 1. mjesto, a ja sam proglašen najboljim strijelcem turnira. U finalu smo savladali domaćina turnira, ekipu Vogošće.

Šta očekuješ od nastavka ove sezone?

Benjamin Jašarević: Nadam se da ćemo na final fouru prvenstva osvojiti medalju. Također, nadam se da ću sa pionirima svoje ekipe ostvariti što bolji rezultat na završnici, pa ako bude moguće i osvojiti zlato.

Do sada si odigrao na desetine utakmica. Da li se neku utakmicu posebno izdvajaš kao najbolju koju si odigrao?

Benjamin Jašarević: Utakmicu protiv KK Travnik, u kojoj sam postigao svoj rekord od 35 poena. Bilo je još mnogo dobrih utakmica, ali ova mi je ostala u lijepom sjećanju.

Da li planiraš i u budućnosti da se baviš košarkom?

Benjamin Jašarević: Planiram jednog dana profesionalno igrati košarku u NBA ligi. Također, san mi je da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Mislim da se moji snovi mogu ostvariti ako nastavim vrijedno trenirati svaki dan.

Ko je najzaslužniji za tvoje dosadašnje rezultate?

Benjamin Jašarević: Najzaslužniji su moji treneri i porodica. Treneri Faruk i Harun Čolić su velika podrška i odlični treneri koji mi pomažu u radu. Pored njih tu su trener Adis Bajramović koji je odličan trener zbog kojeg iz dana u dan sve više napredujem i Almir Hebibović. Moja porodica mi je također velika podrška. Brat, sestra i mama su veoma bitni za mene i uvijek su tu, a moj otac mi je veliki oslonac i podrška u životu.

Benjamin Jašarević je jedan od najboljih igrača Lige Mladih ZDK svog godišta i pored odlične igre u predpionirskom uzrastu, Benjamin bilježi odlične nastupe i za pionire KK Vukovi koji su trenutno jedna od boljih pionirskih ekipa u kantonu.

Haris Džonlić za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno