Ljudi

Belmin Pašalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Belmin Pašalić – Zenica bogatija za još jednog profesionalnog boksera – Dugogodišnji amaterski bokser iz našeg grada Belmin Pašalić je godinama je “žario i palio” u ringovima gdjegod je nastupao, pa se odlučio i na angažman u profesionalnom boksu.

U amaterskom boksu ima zapažene rezultate, od 68 mečeva je 52 pobjedio, ima tri neriješena, te 13 poraza.

– Nadam se da će mi uspjeti da svojom upornošću, jakom voljom i treninzima i da moj san bude ostvaren. Rođen sam 24.11.1995. u Zenici gdje sam i odrastao. Zenica je moj grad u kojem živim 20 punih godina i gdje ću živjeti nadam se do kraja svoga života, sve i jedan meč sam posvećivao svome gradu, svome narodu od koje ne vidim baš neku podršku, ali unatoč svemu želim da jednoga dana Zenica bude ponosna na mene i da ja nju jednoga dana usrećim kao što je naš zlatni atletičar Amel Tuka, i ne samo nju već čitavu Bosnu i Hercegovinu. Odlučio sam da se iskušam i u profesionalnom boksu pošto smatram da mi boks ide od ruke. Treniram, trudim se i želim da ostvarim svoj zamišljeni cilj, a treniram duplo više i jače nego što sam trenirao kada sam boksao amaterski, jer ovde zaista treba mnogo više spreme nego u amaterskom boksu, boksa se više rundi i protivnici su mnogo jači, kaže Belmin.

belminpasalic02On se priprema, a sparing partner mu je stariji brat Fadil, koji je također profesionalni bokser.

– Nemam nijednog sponzora, ali se nadam da ću do prvog meča biti u top formi. Sa pobjedama dolazi i interes javnosti i sponzora. Neizmjerno sam zahvalan daleko najboljem portalu za naš grad Zenicablogu, koji me je ispoštovao i pratio u amaterskoj kaijeri, vjerujem da će tako biti u profesionalnoj karijeri.

Prvi profesionalni meč Belmin će imai krajem januara u Njemačkoj, boksati će šest rundi po tri minute, u srednjoj kategoriji do 75 kilograma.

– Nadam se da ću donijeti svoju prvu profesionalnu pobjedu u naš grad, vjerujem u Allaha dž.š. i sebe, da će tako i biti. Ako sve bude išlo kako planiram, želja mi je profesionalni boks i jedan od narednih mečeva donijeti u svoj grad, završava Pašalić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno