Nogomet

Bekim Dino Pašalić: Nemam namjeru da dolazim u Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bekim Dino Pašalić: Nemam namjeru da dolazim u Čelik – Prošle sedmice je zvanično potvrđeno da je predsjednik Čelika Aydin Olgun podnio ostavku na sve funkcije u klubu, te je trenutno dosta teška situacija u zeničkom klubu. Nagomilala su se brojna dugovanja, a sve to je za portal Sportske.ba prokomentarisao i Dino Pašalić, najveća bh. menadžerska zvijezda. Pašalić je bosanskohercegovački nogometni menadžer koji skoro 30 godina živi i radi u Španiji. U Španiju je otišao u drugoj polovini 80-ih godina prošlog vijeka. Pašalić je inače Zeničanin, te je mnogo vezan za Čelik.

Aydin Olgun je dao ostavku, kakav je vaš komentar na cijelu situaciju?

Sve što sam do sada saznao je iz novina, odnosno sa vašeg portala. Da vam kažem, ja sam odmah u početku bio skeptičan što se tiče svega. Radio sam sa Turcima mnogo u svojoj karijeri, i mogu vam reći da oni ni svoje klubove ne znaju da vode, a ne tuđe. Najbolji primjer toga jeste Fenerbahče, koji ima toliko novca da svake godine igra polufinale Lige prvaka. Oni jednostavno ne znaju da rade taj posao, ili imaju neki kompleks. Dovode potrošene igrače, i ne mogu da naprave uspjeh.

Kako spasiti zenički Čelik?

Veoma je teško o tome govoriti, dugovanja su zaista ogromna, te cjelokupna situacija u klubu nije dobra. Jednostavno je previše stvari koje idu u krivom smjeru. Jedino što se sada može uraditi je da se smanje plate igračima, te da se pusti Čelikovim omladincima da igraju za prvi tim. Treba se riješiti velikih plata. Također imamo problem TV prava, od kojih žive svi veliki klubovi. Mora se generalno nešto uraditi po tom pitanju. Čelik je uvijek imao svoje talente. Taj cijeli region je uvijek davao brojne kvalitetene fudbalere. I prije rata su stranci dolazili u klub, ali su Čelik uvijek izvlačila zenička djeca.

Da li možemo očekivati vaš angažman u zeničkom klubu?

Pa vidite, ja sam imao ambiciju da u Čeliku budem sa 35 godina. Sada mi je 53 i ja više nemam namjeru da idem tamo. Prekomplikovana je situacija. Morao bi klub voditi na daljinu, a vidite iz primjera Aydina Olguna da to ne može tako. Nerealno je da se vratim u Čelik.

Semir Tikveša



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno