Nogomet

Begić: Preuzimamo dio odgovornosti za neuspjeh, igrački nismo dorasli Euru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Begić: Preuzimamo dio odgovornosti za neuspjeh, igrački nismo dorasli Euru – Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić preuzeo je dio odgovornosti za loše rezulate i neodlazak na Evropsko prvenstvo, ali i iznio tvrdnju kako BiH zapravo i nema ekipu dostojnu igranja na smotri najboljih evropskih selekcija.

Begić se oglasio u zvaničnom biltenu Nogometnog saveza BiH koji je izdat jučer povodom večerašnje posljednje utakmice u Ligi nacija protiv Italije.

Izjavu Begića prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sportski prijatelji,

Situacija u kojoj se zbog koronavirusa, nalazi cijeli svijet primorala nas je da se prilagodimo i nastavimo raditi i živjeti u novim okolnostima. U godini koju je obilježila globalna pandemija naučili smo da su solidarnost, dijalog i razumijevanje ključni faktori za lakše suočavanje s novim izazovima i njihovo savladavanje.

Nije bilo lako donijeti odluku da se nastavi takmičenje u Premijer ligi, niti je lako organizovati kampove, seminare, takmičenja ostalih selekcija, a posebno utakmice ‘A’ reprezentacije. U normalnim okolnostima za planiranje i održavanje svih ovih događaja imamo dovoljno vremena. Međutim, bez obzira na sve teškoće i ograničenja koja donose, sasvim opravdane odluke nadležnih institucija, uspjeli smo pokrenuti novu sezonu i privesti kraju nastupe u ovogodišnjim UEFA takmičenjima.

Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na Euro, ali izgleda da organizaciono, ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to uticalo na igru našeg tima. U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i, vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici evropskog ili svjetskog prvenstva.

Ostala je još jedna utakmica u okviru UEFA Lige nacija, i to sa selekcijom Italije. Veliki protivnik za dostojanstven oproštaj od ovogodišnjeg reprezentativnog nastupa na međunarodnoj sceni. Vjerujem da su naši igrači svjesni toga i da će nam pružiti jednu spektakularnu nogometnu predstavu na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Na kraju, kao Predsjednik NS BiH, pozdravljam drage goste iz Italije, igrače i rukovodstva obje reprezentacije, kao i službene predstavnike UEFA/FIFA-e. Uz želju da se večerašnji susret odigra u duhu fair-playa, neophodno je da se svi pridržavamo odluka i protokola nadležnih institucija vezanih za suzbijanje pandemije Covid 19“, poručio je Begić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno