Košarka

Bećiragić odabrao 12 igrača za početak pretkvalifikacija za Olimpijske igre

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić obznanio je imena 12 košarkaša na koje računa za sutrašnji duel sa Portugalom u prvoj utakmici pretkvalifikacija za Olimpijske Igre u Parizu 2024. godine.

Selektor se odlučio za ovih 12 imena:

Adi Zahiragić, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Haris Delalić, Miralem Halilović, Luka Garza, Jusuf Nurkić, Kenan Kamenjaš.

Cilj je na ovom turniru prolazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, a to će Zmajevi obezbijediti ukoliko budu među prve dvije pozicije u grupi sa Portugalom, Poljskom i Mađarskom.

Jedno od prva dva mjesta vodi do polufinala i križanja sa drugom pretkvalifikacionom grupom u kojoj se nalaze selekcije Češka, Estonija, Sjeverna Makedonija i Izrael.

Utakmica između BiH i Portugala počinje sutra u 16:30h.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno