Ljudi

Beč: Prof. dr. Ermin Čehić sa svjetskim stručnjacima iz humane reprodukcije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Beč: Prof. dr. Ermin Čehić sa svjetskim stručnjacima iz humane reprodukcije – Prof.dr. Ermin Čehić, načelnik Centra za humanu reprodukciju (CHR) Kantonalne bolnice u Zenici, učestvovao je proteklih dana na skupu najvećeg svjetskog proizvođača lijekova za sterilitet, te stručnjaka iz domena humane reprodukcije, koji je održan u Beču, u organizaciji internacionalne zdravstvene kompanije “Lenus pharma”.

Jedan od suorganizatora skupa u Beču je i bh. farmaceutska kompanija Apomedical. Tokom skupa prof. dr. Čehić razgovarao je s Brižit Aneri (Briggite Anneri), vlasnicom kompanije “Lenus pharma” i jednom od najuspješnijih poslovnih žena u Evropi.

– Cilj učešća na skupu u Beču je unapređenje saradnje Centra za humanu reprodukciju u Zenici i firme “Lenus pharma”. Moram priznati da mi je bila čast što sam pozvan na ovako značajan skup, na kojem smo pokrenuli brojne teme i projekte koje ćemo nastojati u narednom periodu realizirati – kazao je prof. dr. Čehić.

Centar za humanu reprodukciju je prva državna zdravstvena ustanova koja brine i ima projekte humane reprodukcije i sufinansiranja dobijanja potomstva parovima koji ga ne mogu dobiti prirodnim putem, a pripadaju kategorijama bivših pripadnika Oružanih snaga ili ratnih vojnih invalida. Također, uspostavljena je saradnja sa više regionalnih i svjetskiuh ustanova iz

Svoja iskustva iz višegodišnjeg rada u CHR-u Zenica dr. Čehić i saradnici već su upotrijebili i u pripremi i realizaciji zakonskih rješenja, ali i uvođenju procedura u zdravstvenom sistemu Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno