Zenica

BBI: 100 stipendija djeci bez jednog ili oba roditelja

BBI banka otvorila je konkurs za dodjelu 100 stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel” za učenike i studente zeničke regije. Stipendije su namijenjene isključivo djeci bez jednog ili oba roditelja, sa područja centralne BiH – odnosno Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog Kantona, te općina: Bijeljina, Ugljevik, Zvornik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Milići i Srebrenica.

Potrebnu dokumentaciju kandidati trebaju predati do 21. jula ove godine, lično, u prostorijama filijala/poslovnica BBI u Bugojnu, Travniku, Vitezu, Zenici i Bratuncu.

Visina mjesečne stipendije, koja se isplaćuje u 12 rata, u konvertibilnim markama u protuvrijednost je iznosa od 100 američkih dolara.

BBI banka već četvrtu godinu zaredom iz fonda „Sheikh Saleh Kamel“ dodjeljuje 500 stipendija učenicima i studentima iz BiH. Nakon zeničke regije, bit će raspisan konkurs za regiju Sarajeva, čime će biti zaokružena dodjela 500 stipendija za ovu školsku godinu.

Dodatne informacije na web stranici www.bbi.ba ili putem besplatnog info telefon 0800 200 20.

U nastavku objavljujemo i listu potrebne dokumentacije koju je neophodno dostaviti:

Zahtjev za stipendiju s obaveznim ličnim podacima aplikanta (ime i prezime, ime jednog roditelja, adresa, grad i kontakt telefon); kopija rodnog lista; CIPS-ova prijava o mjestu boravka (ne starija od 3 mjeseca); odgovarajući dokument kojim se potvrđuje status redovnog učenika, odnosno studenta; odgovarajući dokument kojim dokazuje postignuti uspjeh u školi/fakultetu (prosjek ocjena zadnje završene školske/akademske godine 2013/2014.g.; odgovarajući dokument kojim se potvrđuje da se radi o djetetu bez oba ili jednog roditelja (smrtni list), djetetu šehida, odnosno poginulog borca; odgovarajući dokumenat da u zajedničkom domaćinstvu postoji civilna žrtva rata, logoraš ili RVI preko 50%; kućnu listu; odgovarajući dokument kojim dokazuje primanja/neprimanja članova (potvrda o visini primanja i radnom statusu), ili ukoliko je roditelj nezaposleni potvrda sa biroa za zapošljavanje ili potvrda školske ustanove za članove domaćinstva koji se nalaze na školovanju (obavezno za svakog člana domaćinstva);dokaz o angažiranosti aplikanta ili njegovog roditelja na društveno posebno odgovornim angažmanima (članstvo u asocijacijama, posebni projekti iz oblasti odgoja djece i mladih i sl.); izjavu da aplikant nije korisnik – primalac niti jedne druge stipendije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem