Zenica

Bazeni spremni čekaju ljepše vrijeme i kupače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bazeni spremni čekaju ljepše vrijeme i kupače – Sve je spremno za otvaranje sezone kupanja na zeničkim bazenima. Čekaju se još samo povoljnije vremenske prilike, a nadamo se da će to biti već naredne sedmice, za koju meteorolozi najavljuju toplije vrijeme sa više sunčanih intervala.

-Što se tiče Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, nova sezona može početi već danas. U proteklih nekoliko mjeseci uloženo je puno truda na pripremi cijelog kompleksa za novu sezonu, nakon što je u prethodnoj sezoni načinjen veliki iskorak po pitanju ponude koju pružaju zenički bazeni, kako u domenu uslova i ambijenta za kupanje, tako i u ostalim segmentima, ugostiteljskoj ponudi i pratećim sportsko-zabavnim sadržajima. Kupače i ove godine očekuju neke novine, u što će se uskoro i sami moći uvjeriti. Planirano je i noćno kupanje kao posebna atrakcija za posjetioce tokom najjačih ljetnih toplinskih valova i tropskih noćnih temperatura, kaže za Zenicablog Feđa Jovanović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Cjenovnik usvojen prošle godine, kada se vodilo računa o socijalnoj situaciji i realnim mogućnostima građana, ostaje na snazi. Dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje 4 KM, a za djecu do 15 godina 2 KM. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od 2 KM i 1 KM. I radno vrijeme ostaje nepromijenjeno. Kupačima će bazeni na raspolaganju biti već od deset sati ujutro, pa sve do 19 sati.

Čistoća vode i njena zdravstvena ispravnost i dalje je apsolutni prioritet preduzeća koje se brine o objektu. U saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, priznatom ustanovom u svojoj oblasti, kontinuirano i svakodnevno će se kontrolisati, provjeravati i pratiti kvalitet vode.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK osigurano je prisustvo na bazenima pripadnika Jedinice za podršku, kao i prošle godine. Angažovana je i ovlaštena zaštitarska agenciju za poslove fizičkog obezbjeđenja, kao i spasilačka služba Sportsko-rekreacionog kluba Bosna sastavljena od  vrsnih i provjerenih spasilaca. U Javnom preduzeću ističu da je tokom najtoplijih i najsunčanijih dana prošle godine bazene posjećivalo i više od pet hiljada posjetilaca dnevno, što je bilo zaista impozantno.

-Ovaj kompleks ima svoju draž i svoje komparativne prednosti u odnosu na druge objekte slične namjene. Zeničani to dobro znaju i među njima je i najveći broj posjetilaca bazena. Međutim, sve je veći broj kupača iz susjednih, ali i drugih bosanskohercegovačkih gradova poput Sarajeva, Travnika, Bugojna itd. I njihovi komentari i reakcije nakon posjete Zenici izuzetno su pozitivni. Također, mora se istači i činjenica da, kada su cijene kupanja i ugostiteljskih usluga u pitanju, one su višestruko niže u odnosu na neke druge komplekse u okruženju, kaže Jovanović.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno