Nogomet

Baždarević: disciplinovano protiv Velsa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević očekuje pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine u sutrašnjem meču protiv Velsa, pretposljednjem u kvalifikacijama za EP.
Nogometašima BiH pobjeda je imperativ jer samo sa šest osvojenih bodova u dvije predstojeće utakmice ostaju u igri za osvajanje trećeg mjesta i plasmana u baraž.
 Baždarević ističe da je Vels protivnik koji se mora respektovati, ali da njegovi igrači disciplinovanom igrom mogu doći do povoljnog rezultata.
 – Po kvaliteti su malo slabiji od Belgije i mi moramo biti disciplinovani protiv ovakve reprezentacije i moramo ući u utakmicu na najbolji mogući način. Situacija u ovom trenutku za nas je komplikovana, ali takva je bila i prije Belgije i Andore – kazao je Baždarević.
 Podsjetio je da su zbog povrede pripreme napustili Sead Kolašinac, Ermir Zec i Tino Sven Sušić, dok je naknadno pozvan Izet Hajrović koji je već jučer bio na treningu.
 Kada je u pitanju nastup Edina Džeke, Baždarević je kazao da će napadač Rome večeras trenirati i tek nakon treninga će biti poznato hoće li biti u početnoj postavi ili na klupi.
 – Ostali igrači su spremni i motivisani za utakmicu – kazao je Baždarević.
 Golman Asmir Begović je novinarima prenio iskustva vezana za utakmice protiv najboljeg igrača Velsa Garetha Balea dok je nastupao u engleskoj Premier ligi.
 – Imao sam sreće da sam u Engleskoj odigrao mnogo utakmica protiv najboljeg napadača Velsa. Znam o kakvom se kvalitetu radi i znam šta mu je jača strana u polju napada. Trebamo se paziti njegove igre u kontranapadima i na vrijeme ga zatvarati – kazao je Begović.
 Susret BiH – Vels na rasporedu je u subotu od 20 sati i 45 minuta na stadionu “Bilino polje” u Zenici.
 Osim meča u Zenici u devetom kolu B-grupe kvalifikacija u subotu igraju Andora – Belgija i Izrael – Kipar.

 Tabela:
 1. Vels 8 5 3 0 9:2 18
 2. Belgija 8 5 2 1 17:3 17
 3. Izrael 8 4 1 3 14:9 13
 4. Bosna i Hercegovina 8 3 2 3 12:10 11
 5. Kipar 8 3 0 5 12:13 9
 6. Andora 8 0 0 8 3:30 0

Više na:http://www.zenicablog.com/index.php/sport/nogomet/item/6123-bazdarevic-disciplinovano-protiv-velsa

Posted by Zenicablog on Friday, October 9, 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno