Kultura

„Batonove priče“ u gradu piramida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Batonove priče“ u gradu piramida – U organizaciji Udruženja građana  „Baton“ Zenica i BZK „Preporod“ Visoko“ u prostorijama Preporoda u Visokom održana je promocija knjige „Batonove priče“ čiji je autor Said Šteta, književnik i novinar. U izuzetno lijepom amibijentu ispunjenom ljubiteljima knjige, organizatori su kroz izlaganje promotora knjige, inače junaka „Batonovih priča“ i na kraju samog autora, priredili književno veče  koja će se u Visokom zadugo pamtiti.

Sa posebnim senzibilitetom i biranim riječima govorili su: Sinani Gluhić, novinar i glavni urednik TV Zenica, mr. Sci. Fuada Dedić, profesor i mr.sci. Amir Ismić, inače urednik knjige i predsjednik KPS „Baton“.

Svoj nesebičan doprinos i jedno posebnu notu dala su djeca RVI, inače junaka priča, Ajla Gluhić, Sara Gluhić, Ajša Luković i Amila Ismić, uz pomoć svojih vršnjakinja, inače vrsnih muzičara iz Visokog i Ilijaša, Amine Džinalić, Nafije Ibrišimović i Adne Gurda. Moderatorica promocije bila je Belma Dedić.

Na kraju se obratio i sam autor Said Šteta, ukazujući na istinu zapisanog u knjizi, gdje nema poziva na mržnju, nema mitova i laži, osim istine o junacima rata, junacima života i kako ih nazva junacima ljubavi. Jer njihova ljubav spram domovini Bosni i Hercegovini, kroz podizanje veoma zdravih porodica kao nukleusa svakog društva primjer je svima.

Na kraju se obratio i predstavnik BZK „Preporod“ Visoko,  Midhat ef. Čakalović, inače profesor visočke Gimnazije, vidno uzbuđen sa emocijom na licu i u glasu, zahvaljujući se promotorima i prisutnim ljubiteljima knjige. Knjiga uistinu nosi posebnu emociju i to već postaje pravilo da svojim promocijama osvaja čitalačku publiku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno