Ostali sportovi

Batonov Bajramski turnir u sjedećoj odbojci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub paraolimpijskih sportova “Baton” Zenica, u ponedeljak 03.07.2017. godine, organizovao je “Bajramski turnir” u sjedećoj odbojci.

Specifičnost ovog turnira je ta što se igrao na otvorenim odbojkaškim terenima Kamberović Polja, a učešće su uzele četiri zeničke ekipe: KSO Zenica 92., KSO Čelik 07, IOK Bosna te KPS Baton, a tople riječi podrške igračima i čestitke za ideju uputio je predsjedavajući Skupštine Zeničko- dobojskog kantona Jasmin Duvnjak.

Razlog zašto smo organizovali ovaj turnir leži u činjenici da je Zenica kolijevka sjedeće odbojke u Bosni i Hercegovini, kroz zeničke klubove je prošlo nekoliko stotina igrača, a važno je istaći da je upravo Zenica iznjedrila šest reprezentativaca u sjedećoj odbojci koji su širom svijeta pronijeli boje našeg Grada i Bosne i Hercegovine, o čemu naši sugrađani jako malo znaju.

takođe, odlučili smo da organizujemo ovaj turnir u cilju javne prezentacije ovag sporta, da građani vide praktičnost i ljepotu sjedeće odbojke te da na ovaj način animiramo mlade ljude koji imaju neku vrstu tjelesnog hendikepa da nam se rado pridruže, obzirom da je u pitanju smjena generacija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno