Ostali sportovi

Batonac Ahmed Karalić osvaja šahovske turnire

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na tradicionalnom “Bajramskom turniru u šahu” čiji je organizator i domaćin bio ŠK “Kaćuni” iz Kaćuna, član KPS “Baton” sto postotni ratni vojni invalid, Ahmed Karalić, osvojio je ubjedljivo prvo mjesto. Na turniru je učestvovalo trideset igrača iz Sarajeva, Busovače, Zenice, Kiseljaka i Fojnice. Ahmed Karalić kao sedmi nosilac na turniru nije bio očekivani favorit. No njegova upornost i borbenost i ovoga puta iznjedrili su rezultat. Tako je još jednom pokazao da život je borba, i nije za dušu mehku.

Da podsjetimo, Ahmed Karalić je ozbiljno krenuo trenirati šah na prijedlog doktora, dok se još liječio nakon teškog ranjavanja u ratu. Danas je aktivni šahovski majstor i ne zna za poraz. Vrijedno je spomenuti da ga na “Šahovskom putu ratnika sa Jalije” kako to slovi u priča o njemu u knjizi “Batonove priče” o herojima rata, vjerno prati njegov sin Evel. Čestitamo!

Piše.Said Šteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno