Info

Bašić: Prava žene se moraju ostvarivati u svim sferama društva

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, u kojoj se kaže:

„Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, svim Bosankama i Hercegovkama, a posebno građankama Zeničko-dobojskog kantona, upućujem najiskrenije čestitke.

Dvadeseti vijek obilježila je borba za ravnopravnost žene, društvena, ekonomska i politička prava. To su temeljna prava i vrijednosti demokratskog svijeta i ne smiju se prepoznavati samo u pravnom smislu, nego se moraju uspješno ostvarivati u svim sferama društva.

Žene su svojim djelima pokazale da mogu biti izuzetno uspješne na svim poljima, a u isto vrijeme biti majke i stub porodice. Obaveza svih nas je da nastavimo djelovati u pravcu postizanja potpune rodne ravnopravnosti i jačanja položaja žena u našem društvu, boreći se protiv svih oblika diskriminacije i nasilja koji su apsolutno neprihvatljivi prema bilo kome, a posebno prema ženama.

To je jedno od ključnih opredjeljenja Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Sretan Vam 8. mart!“

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno